WSS Diensten

Buiten het geven van cursussen en verkoop van materiaal biedt WSS een aantal andere diensten.

 

WSS Forensic Services (Contra expertise / getuige deskundige bij diefstal zonder schade)

Bij diefstal zonder schade keert de verzekering soms niet uit. Menig verzekeringsexpert is niet voldoende op de hoogte van alle specialistische methoden en technieken om hang- en sluitwerk schadevrij te openen. De criminele vindingrijkheid wordt soms onderschat en verzekeringsclaims worden eenvoudig afgewezen indien er geen zichtbare schade is. Gelukkig is er voor gedupeerden het recht op contra expertise.

Onze kennis op het gebied van openingstechnieken, en de microscopische sporen die elk van deze technieken nalaat, hebben het verschil gemaakt in diverse rechtszaken. Wij hebben een unieke database met sporen van gemanipuleerde profielcilinders, auto- en kluissloten die we kunnen vergelijken met sporen uit het veld. Onze manier van forensisch onderzoek is vastgelegd in protocollen van de organisaties FIOPS (Forensic Institute Of Physical Security) en IAIL (International Association of Investigative Locksmiths). Onze expertise reikt van mechanisch hang- en sluitwerk tot ver in het digitale domein (bijvoorbeeld transponders en auto diefstal).

Bij WSS Forensic Services is het eerste consult altijd gratis. Wij kijken geheel vrijblijvend naar uw zaak en geven advies over de mogelijkheden en eventuele vervolgstappen. Referenties op aanvraag beschikbaar.

Analyse, advies en reclame

001-tileOnze database bevat een groot scala aan verschillende types hang- en sluitwerk (inclusief de sterke en zwakke punten).

Een aantal voorbeelden van onze analyses is te zien op de LTI News website. Zie bijvoorbeeld de analyses van (de sterke kanten van) de Chinese Yuema cilinder of CEI five colour lock. NB: wij zijn altijd op zoek naar nieuwe cilindersloten om te behandelen op de nieuwspagina.

Met enige regelmaat wordt onze expertise ingeroepen om cilindersloten te testen door fabrikanten. Het blijkt in de praktijk erg lastig voor een ontwikkelaar om zijn eigen product te testen. Dit noemen we ook wel het ‘je kunt je eigen kind geen pijn doen’ effect. Als buitenstaander hebben wij dat probleem niet en gaan gretig op zoek naar zwakke plekken in een product. Ook hebben wij een aantal protocollen en methodes om een test reproduceerbaar en controleerbaar uit te voeren.

 

Schadevrije noodopening

intact-thumbAls instructeur is het van het grootste belang de druk van het werken aan de deur te ervaren. Niet voor niets luidt het spreekwoord dat praktijk de beste leermeester is.

Om onze vaardigheden op peil te houden hebben wij het bedrijf Intact-noodopening.nl opgericht.

Intact (facebook) is gespecialiseerd in het schadevrij openen van allerhande deuren, voertuigen en kluizen. Meer dan eens heeft het werken aan de deur nieuwe inzichten opgeleverd. En dat zorgt weer voor nieuw cursusmateriaal en gereedschap.

Aangezien wij niet altijd beschikbaar zijn kunnen wij terugvallen op een netwerk van specialisten waarvan wij weten dat ze aan onze kwaliteitseisen voldoen.

 

Overige diensten

website-images2.034Samen met onze partners Qtactical / LTIĀ  zijn wij in staat praktisch elk probleem op te lossen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.